Video’s

Een pagina met verschillende video’s, varierend van onderwerp. Zo vind je hier documentaires over de NICU, Auditieve Neuropathie en nog veel meer.

Heb jij nog een tip voor een of meerdere video’s? Neem dan contact met mij op via mijn socials of contactformulier.

Wat gebeurt er als je kind veel te vroeg wordt geboren? | Kruispunt

Een vraag die ouders heel vaak gesteld krijgen en waar geen passend antwoord op is. KRO-NCRV heeft meerdere documentaires gemaakt over het leven en de dood op de afdeling Neonatologie. Hier een kort filmpje om een indruk te krijgen van ouders bij een couveuse.

Wereld Prematuren Dag – Flashmob Rotterdam Centraal

Wat ervaren couveuseouder zodra de baby te vroeg op de wereld is gekomen? Hoe kan de achtbaan uitzien en hoe plots kan het gebeuren? In 2016 heeft Stichting Prematurendag een Flashmob georganiseerd bij Rotterdam Centraal Station. Kijk naar de eerste NICU flashmob ter wereld.

Documentaire MUMC TV

In 2011 is er een documentaire gemaakt over de NICU in het toenmalige Academisch Ziekenhuiz Maastricht. Ondanks de oudere beelden, vat deze de emoties en achtbaan van ouders goed samen. Een pakkende, emotionele en heftige documentaire.

Kwetsbaar begin Deel 1
Kwetsbaar begin Deel 2
Kwetsbaar begin Deel 3
Kwetsbaar begin: 5 jaar later Deel 1
Kwetsbaar begin: 5 jaar later Deel 2
Kwetsbaar begin: 5 jaar later Deel 3

Auditieve Neuropathie

Wat betekend het om als ouder een kind te hebben met Auditieve Neuropathie? Hoe ga je er zelf me om en hoe leg je het uit aan je omgeving? Vragen die de ouders van Sieb proberen uit te leggen in “De ontdekkingsreis van Sieb.