Mijn lieve vrouw

Als papa op de NICU is het niet fijn, maar iets in mij zegt dat een vrouw op de NICU een hele andere strijd levert. Een strijd van overleven, vergeven en verzorgen. Ik kan mij als man het gevoel van moederliefde niet voorstellen. Het is iets dat door middel van een magische verbinding tussen de baby in de buik en de mama steeds sterker wordt. In ons geval was deze moederliefde het verschil tussen wel of geen zoon en vrouw te hebben.

Want zo nijpend bleek de situatie uiteindelijk te zijn geweest. Mama had gevoel dat er iets niet klopte en ik probeerde haar gerust te stellen.
Toch was het gevoel tussen de kleine in de buik en mama sterkEr. Niet veel later bleek het gevoel juist te zijn geweest.

Wij voerden individueel een andere strijd met onszelf. Bij mij stond machteloosheid centraal, maar bij mama was het zorgen voor Dex direct aanwezig. Zo snel mogelijk de melkproductie opgang brengen en verhogen, zodat Dex goed kon groeien en alle belangrijke stoffen binnenkreeg. Ook al ging dit ten koste van eigen herstel of was het beter om even niet op de NICU te blijven. Kolven is niet niks, het is topsport om te starten met 12x per dag (totaal meer dan 6uur) bezig te zijn met kolven. Mijn bewondering was gigantisch, maar ik was niet in staat om dit in woorden of daden uit te drukken.

Een mama op de NICU strijd samen met de kleine. Op ieder moment van de dag samen om die magische band verder te laten groeien!

Ik ben zo onwijs trots op mijn geweldige vrouw, die mij af en toe achter het behang kan plakken. Ondanks alles kolft zij nog steeds en groeit Dex daar onwijs goed op.

Ondanks het dal en gigantische klimtocht naar boven vindt zij steeds energie, wilskracht en doorzettingsvermogen om door te gaan. Gedreven op de moederliefde, door en door en door en door.

Ik ben blij dat zij op 17 April 2019 niet naar mij heeft geluisterd, maar naar die speciale band genaamd moederliefde.

Lieve Kylie, mijn vrouw, de mama van onze kleine kanjer: Ich bin trots op dich!

LAAT HIER JE BERICHT ACHTER

Vind je deze blog leuk? Deel deze dan met je vrienden!

Deel dit verhaal op Facebook
Deel dit verhaal op Twitter
Deel dit verhaal op LinkedIn
Deel dit verhaal op WhatsApp
One comment
  1. Ans

    ❤️ mooi hoe je alles op papier hebt gezet! Knap hoe jij en je vrouw en kleine Dex er zich door heen slaan! Jullie zijn allemaal vechters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *