17-11-2019 | Wereld Prematurendag

Jaarlijks worden er in Nederland ruim 12000 baby’s prematuur geboren. Ofja geboren… Heel vaak gebeurd het met een spoedkeizersnede omdat de tijd plots je grootste vijand is. Zoals ik al eerder benoemde gaan op dat moment de beugels van je achtbaankarretje dicht en wordt je weggeschoten. Deze achtbaan duurt veel langer dan men vaak denkt, want eenmaal thuis ben je er nog lang niet. Die achtbaan kan jaren duren, soms wel je hele leven…

Daarom is Wereld Prematuren Dag zo belangrijk om naast alle aandacht naar het kindje ook stil te staan bij de lichamelijke, emotionele en psychologische gevolgen bij ouders, familie en vrienden.

Wil jij ook aandacht geven? Plaats dan bijvoorbeeld een tijdelijke banner op je Facebook foto of draag paarse kleding. Paars: de mengkleur van roze en blauw… de kleur van Wereld Prematuren Dag.

Voor nu koffie voor papa en knuffels voor mama en Dex.

LAAT HIER JE BERICHT ACHTER

Vind je deze blog leuk? Deel deze dan met je vrienden!

Deel dit verhaal op Facebook
Deel dit verhaal op Twitter
Deel dit verhaal op LinkedIn
Deel dit verhaal op WhatsApp
2 comments
  1. Melanie

    Pff net kippenvel net alle stukken zitten lezen. Dit is verre van hoe je het je voorstelt en tijd om op adem te komen heb je helaas niet. Het ontstaan van ptss is dan ook niet verwonderlijk.
    Maar wat zijn jullie alle 3 vechters.
    Mocht er iets zijn wat we kunnen doen om te helpen dan horen we het graag.
    Al is het maar met het regelen van een energetische behandeling zodat jullie even een momentje tot rust kunnen komen en stukje bij beetje kunnen “loslaten “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *