16-11-2019 | Hoe nu verder

Een vraag die we met regelmaat krijgen en waar het moeilijk is om een antwoord te geven.

Want op twee vlakken hebben we een grote vraagtekens. We weten dat onze man zowel op audiologisch en neurologisch vlak extra aandacht nodig heeft en gaat hebben. Hij heeft een matig tot ernstig hoorverlies in beide oortjes en tevens aan zijn linkerkant moeite met (voorlopig) controlerende bewegingen in zijn arm. Allemaal relatieve woorden, want hoe de vork exact in de steel zit is nog niet bekend. Het zijn allebei vraagtekens waar wij over enkele maanden en jaren beetje bij beetje meer duidelijkheid in krijgen. Hoe hij zich ontwikkeld, wordt uiteraard door ons maar ook door verschillende disciplines nauwlettend in de gaten gehouden.

Het brengt gelukkig niet veel stress, maar zeker ook geen rust. We leven van week naar week en van afspraak naar afspraak. Sinds 17 april hebben wij 1 week gehad zonder enige medische afspraak.

Naast Dex hebben we zelf ook vraagtekens, want  wat is het effect op ons als ouders? Helaas ben ik geveld door o.a. PTSS door alle “shit” die we van dichtbij hebben meegemaakt. Net als Dex krijgen wij als ouders ook intensieve begeleiding om alles een plekje te geven. Hoe dit allemaal afloopt?? Wie weet.

Wat ik wel weet is dat ik veel positieve reacties heb gekregen over de korte stukjes die ik deze week heb geschreven. Het doet soms pijn om te schrijven en weer een herinnering op te zoeken die je met veel moeite hebt proberen te verbannen uit die hersenpan.

Toch wil ik iedereen ontzettend bedanken voor de fijne en warme reacties.

Ik sta altijd open voor een gesprek en zou ook graag doorgaan met het schrijven van dergelijke korte stukjes. Maar nu zijn de rollen omgedraaid en hoor ik graag vanuit jullie welk onderwerp ik moet aansnijden m.b.t. couveuse, NICU, prematuren etc

Zet hieronder in een reactie en ik zal een poging wagen!

LAAT HIER JE BERICHT ACHTER

Vind je deze blog leuk? Deel deze dan met je vrienden!

Deel dit verhaal op Facebook
Deel dit verhaal op Twitter
Deel dit verhaal op LinkedIn
Deel dit verhaal op WhatsApp
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *